Sista passet på längdskidor

Tror jag. Sista passet på skidor för den här säsongen genomfördes i så fall på Västra Nedsjön i Hindås. En flack 10-kilometersslinga med helt okej spår – perfekt för stakträning och minimal vurprisk för instabila och tunga preggon. Lite isigt (ja spåren går ju på isen) och galen motvind bitvis, men ändå skönt och en fin trötthetskänsla i kroppen efteråt, som alltid i samband med skidåkning. Jag var lätt motståndare till denna aktivitet på morgonkvisten, när det skulle kläs på och packas, men nu så här i efterhand är jag glad att Ola stod på sig och såg till att vi kom iväg. Feel good ända in i själen!

Jag och Ola var inte ensamma på isen denna dag. Med oss fanns också hans föräldrar och en av hans bröder med fru. En familjär tillställning, fast alla åkte i sin egen takt. Körde sitt race och sin distans liksom.

Skidkalaset avslutades i Bollebygd med grönkålssoppa med ägg, färskt bröd och fruktsallad med grädde till efterrätt. Ja och en sällskapsspelskväll också, men då sov jag som ett litet barn i soffan. Så himla skönt att vakna en timme senare och se ut som ett skogstroll.

Hindåsvindarna biter i kinderna och jag är glad över att nästan vara i mål.
image

Olas mamma och Ola.image

Och så avslutningsvis en toppformsbild! Måste vara Marit Björgen det där… image

One thought on “Sista passet på längdskidor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *