Skåprensarorgasm!

Det är få saker här i livet jag går igång på så mycket som skåprensning. Att tömma burkar och kartonger och äta upp till sista smulan. Känna att jag gör rätt för mig och är resurseffektiv. Hur den lilla insatsen i det stora hela faktiskt är viktig för miljön. Mmmmm… JAG ÄLSKART! Det är en matstörning som faktiskt för något gott med sig och tack och lov inte upptar så mycket mer av min vakna tid än när jag faktiskt kikar in i kylskåpet eller lagar själva maten.

Det jag beskriver nedan gav mig värsta bästa skåprensarorgasmen igår. Kunde fan inte sova sen för att jag var så nöjd.

Skåprensarorgasm:

– Hittar tre ledsna och ensamma tortillabröd i frysen och lägger dem på en plåt. Knycklar förnöjt ihop platsförpackningen och lägger  i återvinningen. Bra start!
– Letar fram en klick vitlökssmör som finns kvar från helgen och brer ut den på bröden. Sopslut!
– En nästan tom burk med tomatpuré töms och jag når nästan klimax redan här. OMG! Tomatlagret på bröden blir tunt och perfekt.
– Riven ost i frysen är det bästa som finns, speciellt när en använder den. Strösslar ut den med flinka och lyckliga fingrar.
– Strör över oregano. Den tar absolut inte slut, men det gör inget.
– En smakrik korvskalk blir korvhalvmånar att dekorera med.
– Och nu kommer det bästa. Hittar ETT ägg i en jättestor kartong som tar jättemycket plats i kylen. Knäcker det över ett av bröden. Kan slänga förpackningen direkt till återvinningen. OMG!!! Jag pallar inte mer. Det här är för skönt!
– Tömmer ett paket med körsbärstomater också (och går utanför skåprensarramarna och nallar på tacofärsen som är färdigstekt inför helgen).
– Hittar två kesoburkar med lite i varje och tänker att det kan bli ett bra tillbehör tillsammans med slutet på en romansallad och en grukstump. Att som grande finale få skölja ur de där kesoburkarna alltså. Mhm!

DET GÅR FÖR BRA NU!

När det dessutom blir något väldigt gott av skåprensningen är det en stor bonus.

Pizza på tortillabröd. Tortillapzza. En knaprig och smakrik favorit.
menmia-tortillapizzatortillapizza-menmia

9 thoughts on “Skåprensarorgasm!

  1. Haha, relaterar så mycket! Vi har skjutit upp att handla hela veckan och jag har känt mej så episkt nöjd när jag lyckats få ihop goda maträtter av det som fanns i skåp och lådor ändå 🙂
    Och ägg på pzza: Jag tycker det är så himla gott men blir jämt totalt nedröstad:-(

  2. Hanna: Ja så kan man också säga 😀

    Charlotta Sofia: Pizzaägg är nästan det bästa ägget. Förutom det perfekt kokade till frukost då. Stå på dig! 🙂

    Anna: Bra trodde jag var ensam om denna sjukdom… 🙂

  3. Så gott det låter, och som alltid – så gott humör jag blir på när jag läser dina inlägg. Jag skulle också vilja vara en såndär bra skåprensare… men jag är en sån som känner lycka av att ha välfyllt skafferi och kylskåp. Min specialitet i matväg just nu är att göra sådan mat som kan förberedas på helgen/ morgonen och sen vid hemkomst på vardagen nå bordet inom 15 minuter (och där ingår även en dusch).

  4. Snorkkis: Hej du! Long time och så vidare. Jag ska genast ta efter ditt braiga beteende med matfixandet. Hamnar ofta i kniviga situationer vid femsnåret när jag kikar in i kylen som jag rensat 🙂 Kul att du blir glad när du kikar in här förresten 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *