Skogen!

Den lilla och inte alls särskilt långa familjeutflykten till skogen nästgårds.

Ambitionerna att hitta svamp är höga. Även för den som har så korta ben att undervegetationen stundvis är ett stort problem.

Vi plockar svamparna jag hittade dagen innan under en löptur, sen hittar vi inga fler ätbara. Resten av det gula guldet i skogen är falska kantareller och flugsvamparna tornar upp sig i giftig flock.

Tålamodet börjar tryta hos femåringen. Vi är dåliga föräldrar som glömt vattenflaskan och det har helt plötsligt blivit livsviktigt att få släcka sin törst.

Och så förnärmad och stött man kan bli när man absolut inte får plocka den där jättevackra flugsvampen. Den skulle ju vara jättefin att ha i pastasåsen istället för de där gulbruna och tråkiga. Man kan faktiskt bli så förnärmad att man vägrar att gå ett endaste steg till, men det gäller bara till det kommer något nytt som distraherar…

”Ducka mamma! Ditt huvud kommer inte med på bilden!” Fotografen ställer upp, men vägrar att själv backa eller anpassa sig det minst lilla. Och min kamerarulle är fylld av cirka 33 sådana här bilder knäppta på några sekunder.

Skogen alltså. Att få trampa runt i grön och mjuk mossa, småbråka lite med barnen och andas frisk luft. Det är mycket bättre än att trampa runt på golv och småbråka med barnen inomhus.

Skogen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *