Smarrig tomat- och kokosmjölksoppa på 20 minuter

Ikväll bjuder jag på klockren mat (dessutom miljösmart vegetarisk) för en stressad vardag. Med inspiration från överallt, blev det en väldigt god Tomat- och kokosmjölkssoppa till slut. Jag hackade ingredienserna samt ställde fram allting igår kväll, så när jag kom hem från jobbet vara det bara att veva ihop och njuta på ingen tid alls. Soppan uppskattades av samtliga i vår tre personer stora familj. ”Meeeera toppensoppa!” sa den illa.

Ingredienser
½ JÄTTESTOR lök. Funkar nog lika bra med en normalstor också

Två stora tomater, eller flera små

2 msk tomatpuré

Curry

1 ½ dl gröna linser

1 tärning grönsaksbuljong

1 paket passerade tomater

2 burkar kokosmjölk

Ingefära, salt och cayennepeppar mer mera

Olja eller smör till stekning

Slarvhacka löken och tomaten i bitar. Fräs detta i smör eller olja i några sekunder i en djup och rymlig kastrull. Tillsätt tomatpuré och önskad mängd curry. Rör om. I med linserna. Jag lade mina linser i blöt i morse för att påskynda tillagningen. Tillsätt de passerade tomaterna och kokosmjölken. Släng i en buljongtärning. Krydda upp kalaset med mera curry, ingefära, salt, cayennepeppar och annat som du tycker är gott. Rör om igen. Låt puttra ihop i en kvart. Ner med mixerstaven i grytan till det blir slätt och krämigt. Tillsätt vatten om du inte gillar krämigt.

Servera med en klick yoghurt på toppen samt valfritt bröd med smör och ost.

Det var kvällens middag det. Nu ska jag iväg å träna. Hörs hej!

Mums mums mums i vardagen. Extra bra med varm soppa när det spöregnar på en på vägen hem från jobbet. Nu har jag tinat upp och mår prima!
tomat-kokosmjölk-menmia

7 thoughts on “Smarrig tomat- och kokosmjölksoppa på 20 minuter

  1. Ja det låter ju jättegott. Både makens och dotterns favoritmat här är tomat-morotssoppa (billiga i drift) – och denna variant med kokosmjölk ska jag testa. Det skär sig alltså inte om man kokar med kokosmjölken?

  2. Camilla: Så passande. Den här kan nog vara riktigt varm och god i skidbacken 🙂

    Hanna: And it is! 🙂

    Snorkkis: Nej, det skar sig inte alls. Blev väldigt lent och gott. Soppa är bra grejer alltså. Dottern vill helst att den ska vara röd, sen spelar det inte så stor roll… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *