Suget efter att börja träna ”målinriktat”

Sedan i mitten av oktober har jag genomfört alla mina träningspass utan klocka. Det har varit orimligt skönt att slippa stå ute på gatan och vänta på satelliterna och komma på en kvart in i spinningpasset att jag har glömt att sätta på den. Jag har faktiskt lyckats bli så soft att jag de senaste veckorna inte ens tänkt på att jag tränat utan löparklocka…

MEN.

Mitt i min nackjävelmisär har det såklart uppstått ett sug efter tuffare och mer målinriktad träning. Jag har beskrivit den falska intervallpassionen tidigare och hur den liksom blommar upp när man är begränsad av någonting.

Jag drömmer om formtoppning inför min grymma födelsedagspresent Göteborg WinterRun på Liseberg. Jag vill spänstträna mig aptrött, spinna mig till månen, simma obehindrat och lyfta tungt. Jag vill allt som jag inte riktigt kan just nu.

Idag är min sista dag med nio smärtstillande rakt ner i svalget. Det är förhoppningsvis också sista dagen jag är hemma från jobbet. Att sitta 15 minuter om dagen framför datorn istället för flera timmar har varit grymt för nackjävlen. Näst efter rörelsen, som jag ger mig själv varje dag, känner jag att det är dator- och hjärnpausen som är nyckeln till att bli frisk. Jag tror nämligen att någonting riktigt dåligt var på väg att hända med mig. Och det kan fortfarande hända.

Men nu har jag en tydligare plan framåt och orkar nog ta de där samtalen som är nödvändiga. Jag vet vad jag måste göra för att hålla mig frisk. Det innebär mer engagemang i grejer som jag vet gör mig glad och mindre fokus och tid på det som faktiskt får mig att må dåligt.

Snart kan jag börja springa och träna som mig själv igen och det känns som ett glädjepiller. Det enda piller jag faktiskt vill stoppa i mig.

Jag skrev ”målinriktat” inom fnuttfnuttar i rubriken. Det beror på att jag även fortsättningsvis vill njutträna under 90 procent av mina pass. Det ska va fint att leva!

Nu till exempel är det dags för dagens åtta timmar långa datorpaus…

3 thoughts on “Suget efter att börja träna ”målinriktat”

  1. Fattar precis! Börjar känna samma lilla ”sug”. Har t .o.m anmält mig till 3 lopp! Mycket ovanligt för mig som i princip bara spontananmäler oavsett vad det gäller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *