Tack Helsingborg Marathon – jag är i mål!

Jag förstår att ni sitter som på nålar och väntar på en racereport från Helsingborg Marathon nu. Tyvärr måste jag meddela att den inte är klar. Den är faktiskt inte ens påbörjad. För så fort loppet var över kom familjelivet emellan och satte krokben för min blogg- och löparkarriär.

Istället för att skriva racereport har jag under dagen bland annat spenderat tre timmar i en lekpark under stekande sol. Tackar löpargudarna för snabb återhämtning från gårdagen. Kids tar liksom inte hänsyn till att morsan sprungit Marathon…

Vill ni veta hur det gick då?

Jo, förutom kilometer 28 till 39 gick det som en härlig löpardans. Under dippen, då jag bokstavligen trodde att jag skulle dö, jämnade loppet på något sätt ut sig. Jag menar det hade ju varit onödigt att få en för bra tid och en för bra placering…

Mitt nya personbästa på marathondistansen är *trumvirvel och fanfarer* 3.20.05 vilket gav mig en niondeplats i damklassen. HURRA!

Jag är extra nöjd med ett pers, då Helsingborg Marathon knappast är att betrakta som en snabb bana. Inte för mina ben i alla fall, men mer om det i racereporten när jag skriver den. Det bästa med ett nytt pers är dock att jag från och med nu slipper komma dragandes med gamla meriter från Stockholm Marathon 2011…

Min marathoncomeback innehöll också mitt första möte IRL med en alldeles speciell Anna. Före start hittade jag henne i bajamajakön och efter målgång letade jag upp henne så hon kunde guida mig till målgångschokladen. Hon gjorde mig inte besviken. Förutom att vi faktiskt pratade med varandra var hon också väldigt noga med att dokumentera vårt möte, vilket innebär att jag inom kort kommer att göra helt ogenerade bildstölder från Sveriges i särklass bästa löparblogg – piggelina.se!

Idag mår jag som jag förtjänar – helt fantastiskt! Det känns bra att min marathoncomeback är i hamn och dessutom med en fet guldstjärna.

Fast nu kära vänner är det det nästan mer spännande än själva loppet. NU ska jag nämligen kika vilken stackare det var som vann min diktsamling…

8 thoughts on “Tack Helsingborg Marathon – jag är i mål!

  1. (Nu pirrar det i hela kroppen – kan jag fortfarande kommentera??)

    Jag är så stolt över att ha en löpcoach som springer MARATHON på 3.20.05!!!! Jag kastade mig över resultatlistan och blev inte förvånad alls. Du är bara bäst, så är det bara.

    Kanske var det din prestation som fick MIG att prestera bra på mina MenMia-intervaller igår????

    Wow. Och publicerad också. Vilken tjej alltså!

    1. Härligt att intervallerna funkar bra för dig! 🙂 Det tror jag inte har så mycket med mig att göra utan är nog främst din egen förtjänst. Tack för de fina orden. Kram!

  2. Alltså du är grym! Snabb som blixten👏. På att springa that is 😀… Längtar ihjäl mig efter racereporten men lovar att inte tjata… till nästa gång vi ses ska jag förutom att guida dig till choklad och bjuda dig på cappuccino även avslöja hur man skriver race report samtidigt som man duschar, tankar bilen, hjälper barn med läxor och äter mat 🤣

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *