Torskrygg på Tallinn

Torskrygg är en storfavorit hemma hos oss. Den har faktiskt gått om lilla laxen på fisktopplistan. När du lagar torskrygg får du dock inte snåla med fettet. Det är fettet i kombination med den magra fisken som är hela grejen. Om du inte deffar eller bantar förstås, men då tror jag inte att du hänger i den här bloggen…

Ett enkelt och bra recept på torskrygg för 4-6 personer:

1. Passa på när det inte är så dyrt att köpa dig två fina och färska torskryggar.

2. Sätt ugnen på 175 grader

3. Lägg torskryggarna i en ugnsform

4. Smält fyra matskedar smör och en matsked honung. Pressa ner en halv citron och smula ner en halv buljongtärning.

5. Pensla torskryggarna med smörblandningen.

6. Strö över rikligt med hackad eller flagad mandel.

7. Ungsbaka i 15-20 minuter.

8. Servera exempelvis med ris, kokade gröna ärtor, riven morot, citronskivor och gräddig gräddsås. Jag höftade ihop en enkel variant på gräddsås med fräst lök, grädde och buljongtärning.

Snabblagat och gott – fina fisken gör dessutom väldigt gott!

Torskryggen blev i lördags en riktigt bra helglunch.

 

2 thoughts on “Torskrygg på Tallinn

  1. Jag är med hela vägen till ärtorna. Där går jag ut i strejk. Den enda grönsak förutom brysselkål som bara inte fungerar för mig 🙂 I övrigt lät det jättesmarrigt!

  2. Anna: Ärtor och brysselkål är ju fantastiskt goda! Men ok, du äter ju chia – det gör inte jag 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *