VAB-kakor

Ni vet när en stannar hemma och vabbar en dag med kiddot och kiddot visar sig vara ganska piggt. Ni hittar på massor av saker hela förmiddagen och helt plötsligt börjar kiddot tjata om kakor. Just idag känns dock sötsaker inte okej på en fläck. När kiddot somnar på grund av att det är ett ganska aktivit och hårt liv att hänga med morsan, passar morsan på att baka VAB-kakor.

Jag erkänner – det är inga chokolate chip cookies detta. Absolut inte! Men VAB-kakorna funkar och är goda både för stora och små.

Ingredienser till VAB-kakor:
2 bananer
3 dl havregryn
1 näve kokos
En gnutta vanilj av något slag
Kardemumma efter smak

Mosa bananerna och blanda med resten av ingredienserna till en kletig klump. Forma små kakor och grädda i mitten av en 175 grader varm ugn i 10-15 min. Ät!

Och hörrni, var inte rädda för att slänga i lite andra kryddor och smaksättningar. Jag kan tänka mig att russin, nötter, kanel, lakrits och annat smått och gott kan vara väldigt smarrigt att ha i.

Dagens bonus:
Eftersom de inte är så sötsliskiga rekommenderar jag dig att ta med ett gäng VAB-kakor på långpasset.

Tre till mamma och en till kiddot…
menmia-kakor

2 thoughts on “VAB-kakor

  1. Haha vabkakor! Nästan så man blir vabsugen. Fast jag hade tagit vabsemlor 🙂 Men med tanke på att mina barn gav mig typ två vabbdagar var totalt så är chansen inte så stor för vabsemla. Dessutom får man väl inte vabba med sånna jättestora barn som jag har….

    1. Anna: Inte heller bortskämd med att vabba utan försöker sno åt mig alla sådana där studiedagar också… Haha. Du kanske kan VAMMA = Vård av sjuk make? 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *