Väcka kropp efter halvmaratonlopp

Här ligger vi inte på latsidan direkt. Samtidigt är det precis det vi gör…

Idag har jag hängt i gymmet och styrketränat överkroppen försiktigt och dessutom varit ute och joggat en kort sväng nu på kvällskvisten. Jag har tagit det så lugnt att det snarare är att betrakta som välgörande vardagsmotion än träning…

Känner att det är läge att förvalta den träning som lördagens snabba halvmara faktiskt innebar för mitt hjärta och mina ben. Låta det landa i kroppen samtidigt som senor, muskler och ligament får återhämta sig. Jag har inga direkta känningar i kroppen, men i inledningen av den här veckan skyndar jag långsamt. Det blir träning, men bara den mjuka varianten. Träning som snarare ger energi och frisk luft än tröttar ut mig.

Förra veckans sälvecka, som toppades med en halvmara i tävlingsfart, ersätts därmed med en lugn återhämtningsvecka med aktiv vila och riktig vila.

Hösten är ju ung vänner och det kan mycket väl hända att det blir fler lopp framöver. Då vill jag vara så fräsch jag bara kan bli! Om tant fortfarande har förmågan att bli fräsch…

I jobbgymmet finns gigantiska ytor, sjukt många vikter och stora möjligheter…menmia-styrketräning-jobbet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *