Varför blir man så hungrig ”after badhus”?

Alltså, det är inte så att jag inte brukar bli hungrig annars, men aktiviteter på badhus får hungerkänslorna att nå nya höjder. Trots att jag äter en rejäl grötfrukost innan jag simmar, så är hungern på en äta-en-hel-häst-nivå direkt efter passet.

Jag kan inte påstå att simningen innebär en stor fysisk ansträngning för mig just nu. Däremot måste jag vara koncentrerad och alert precis hela tiden för att inte sjunka eller svälja hela bassängen. Varje nytt moment vi lägger till innebär en ny fysisk upplevelse och ett mindre ”mindfuck”…

Är det hjärnan som kräver alla denna energi som jag måste stoppa i mig direkt efteråt för att inte svimma eller döda någon?

Jag har minnen från barndomen då vi satt i bastun på badhuset och åt apelsin för att återställa energinivåerna efter bus – och lek. Det är fina minnen, men jag skulle aldrig klara mig på en apelsin nu…

Vad är det med badhus som gör en så jäkla hungrig? Någon som upplever samma sak?

Eftersom det är fotoförbud på badhuset (vilket jag självklart respekterar) får ni en bild på en helt annan typ av bad.

6 thoughts on “Varför blir man så hungrig ”after badhus”?

    1. Skulle lätt ta den där blåbärsglassen trots att klockan är strax före åtta när jag är färdig med hela badkalaset… 🙂

  1. Hungrig efter bad har jag nog aldrig upplevt, däremot blir jag alltid mega-kissenödig!
    Men efter en orienteringstävling, DÅ kan jag äta en mindre ponny men ha ettt stort hål i magen efteråt.

    1. Skönt att inte vara ensam om denna brutalhunger. Du vet inte vad det beror på? Jag har kommit på att det är för att jag fryser en del, det tar ju också sin energi… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *