Vegetarisk fägring i familjeköket

Tack för de tips och den vegatariska inspiration ni lämnade efter er i kommentarsfältet på inlägget där jag berättade att jag var Kött. Trött. Sedan dess  har det gått så bra i det vegetariska köket att min familj hotar att lämna mig om de inte får äta kött snart. Jag är helnöjd med det…

Nu vill jag bjuda tillbaka! Några recept får ni inte, ty under veckan har jag höftat ihop ett gäng vegetariska rätter på känsla. Nedan bjuder jag på mina tre favoriter.

Kikärt- tomat- och Kesofyllda parikor med mozzarellahatt

Koka ihop en god tomatsås (krossade tomater, gul lök, salt, peppar och oregano) och släng i ett paket kikärtor och några skedar Keso. Halvera paprikor och fyll med såsen. Lägg på en mozzarellahatt och gratinera i ugnen på 200 grader i minst 20 minuter. Här serverades paprikorna med pasta, sallad och en klick fet yoghurt.

Piffig pannkaka

Gör en helt vanlig ungspannkaka. Jag förstärkte smeten med dinkelmjöl och havregryn för att göra den mer mättande. Servera med kreativa grejer. Som ni ser på bilden hade vi Keso, fetaost, grönsallad, sylt och jordgubbar. Då kan man först göra en salt och matig pannkaka och toppa med en söt pannkaka som ”efterrätt”.

Morots- och potatisbiffar

Rivna morötter, potatis, lök och Keso blir inte en särskilt hållbar smet. Därför hävde jag i två ägg också och doppade biffarna i ströbröd innan stekning. Då satt de ihop och blev dessutom krispiga. Hur gott som helst med ris, grönsaker och en smakrik youghurtsås!

Vegetarisk mat är gott! Vegetarisk mat är bra! Vegetarisk mat är enkel!

2 thoughts on “Vegetarisk fägring i familjeköket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *