Eller är buzzword också ett buzzword som används av dem som börjar bli lite trötta på olika buzzwords?
Språk är spännande. Lika mycket som det förenar människor kan det skapa avstånd, glapp och utanförskap. Det kan hjälpa dig och mig att hålla en gemensam riktning och samtidigt få andra att ”falla ur ramarna”. Orden som får dig och mig att känna oss kollektivt jättesmarta, kan få någon annan att känna sig jättedum. Och vice versa.
”Det där vet de nog inte ens själva vad det betyder!” som jag fick höra bakvägen om mig själv var en fantastisk ögonöppnare. Uttalandet var ett direkt bevis på att jag inte lyssnat och därmed missat någon annans behov. Det språk jag använde skapade ett avstånd och en otrygghet.
Det var inte meningen och jag kan absolut göra bättre.
Så…
Jag har börjat göra annorlunda genom att använda buzzwords väääldigt sällan. Helt enkelt för att orden i sig knappast behövs för att skapa lärande, utveckling och närhet till andra människor. Det är bättre att pang på berätta hur något bottnar i mig och vad jag själv faktiskt har gjort. Som en säkerhet för mottagaren att det jag upplevt och lärt mig inte bara är fina ord jag läst i en bok eller hört i en podd.
Det ska bli spännande att se vad det ger tillbaka. Jag tror på bättre relationer och en stärkt gemenskap med andra.
Men vad fan vet jag, för att undvika att skriva ett buzzword? 🙂
Oavsett, så är det fint och stärkande att skriva en egen berättelse. Att omvandla kunskaper och kompetens till något som är unikt i varje möte med syfte att göra mötet så bra som möjligt. Det är ju liksom syftet med det mesta jag gör på jobbet.
Vilka buzzwords surrar hos dig? Hur förhåller du dig till dem?
Vill du bli tydligare i din kommunikation och få bättre resultat – ring mig! Jag hjälper gärna till 🙂
Kram Mia
070-245 77 27
mia@partnering.nu