En text om tillsammans

”Du får gärna skicka din affärsplan till oss!” Mycket har hänt sedan den där dagen i mars 2022 då banken efterfrågade min affärsplan. Kanske hade de nöjt sig med ett enkelt worddokument. Istället fick de visuella affärsmodeller, naturbilder och en väldigt tydlig värdegrund… Vissa saker har inte alls blivit som jag tänkt mig, men de behövde hända ändå. Varje överarbetad sida i affärsplanen speglar dock fortfarande den jag är, mina värderingar och vad som är viktigt för mig – att göra bra saker tillsammans med andra människor.

Tillsammans. När vi tillåter flera perspektiv och olikheter i psykologiskt trygga rum där alla får vara sig själva – då uppstår magi. Vi vågar dela allt, känna det som känns, testa det vi behöver, lyckas, fira, dansa och misslyckas.

Tillsammans. Att ta ansvar för sitt eget, men hela tiden ha i åtanke vilken effekt mitt agerande och mitt beteende har på den kollektiva upplevelsen och det gemensamma värdeskapandet.

Tillsammans. När den gemensamma agendan känns större och viktigare än den egna. För att det vi gör ihop känns roligare och skapar mer värde.

Tillsammans. Den gemensamma stoltheten över det vi åstadkommit som individer och som grupp. Känslan som får oss att vilja göra resan igen och till och med göra den ännu bättre nästa gång. Vi blir förändrings- och förbättringsbenägna, trots att det vi redan gjort var riktigt bra.

Tillsammans. Ett stärkande sammanhang att längta till och vilja vara del av. Här får och vill hela jag bidra. Hela människor mår bättre och bidrar mer än de som måste fara med osanning för att få vara med.

Tillsammans. Kan också vara något så enkelt som att sitta allena hemma vid datorn och veta att det finns någon som bryr sig om mig och som jag bryr mig om.

Tillsammans. Varje steg framåt (åt sidan eller bakåt) tar jag numera alltid med någon annan. Min agenda är del av gemensamma agendor i trygga och varma sammanhang. Amen.

Vad betyder att göra bra saker tillsammans med andra människor för dig? Och vad gör du för bra grejer tillsammans med andra idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...