Påskharen vill inte vara sämre än jultomten

På måndag (plus minus nån dag då jag inte har full koll) tar den träningsstreak, som jag fick av jultomten på självaste julafton, slut. Jag har alltså tränat 100 dagar i rad och känner mig helt nollställd inför det. Siffran 100 känns inte alls så där magisk som jag hade tänkt mig. Därför slirade påskharen in tidigare idag med ett påskägg fyllt med en ny fysisk utmaning…

Min nya träningsutmaning påminner väldigt mycket om min pågående träningsstreak, men med vissa mindre justeringar.

Justering 1
Påskharen vill se mig träna 100 pass på 100 dagar. Det betyder alltså att jag kan träna två pass vissa dagar och trycka in en vilodag när livet kräver det. Dubbelpass är inte det minsta coolt, men däremot är vilodagar sköna och bra och ha i bakfickan för att kunna vara än mer hållbar och balanserad i mina diverse åtaganden.

Justering 2
Påskharen vill se mer puls och blodsmak. Så då ska den jäkeln få det i form av intervaller i löparskor och HIIT-pass på altanen…

Justering 3
Det vore bra om du varierade dig lite mer också, sa påskharen när han glad i hågen studsade iväg över vidderna. Jag är beredd att hålla med och funderar kring nya träningsformer att komplettera den löpning och styrketräning som känns så självklar och naturlig för mig. Cykel? Tennis? Innebandy? Gruppträning?

Justering 4
I min pågående träningsstreak är promenader inte tillåtna, vilket innebär att något jag älskar att göra (gå långt i skogen) har skuffats undan och inte fått plats i schemat. Så jag tar in den långa terrängpromenaden på menyn igen, men max en gång i veckan.

Mina varför för träningsstreak omgång 2

  • Träningen hjälper mig att inte tro på allt jag tänker. Och tro mig, jag tänker alldeles för mycket. Hade du bott i min hjärna förra veckan hade du blivit utbränd av att bara titta på pågående hjärnaktivitet…
  • Genom att inte tro på allt jag tänker blir jag bättre för mig själv och andra.
  • Det är skönt i kroppen och i hjärnan att känna sig fysiskt stark. Fysik aktivitet och en frisk hjärna är starkt sammankopplade. Så är det bara.
  • Jag kommer liksom inte undan att jag ska genomföra Toughest i september. Lika bra att hålla igång och lägga en ännu stabilare träningsgrund.
  • Jag har tagit mig igenom 100 dagars träning under december, januari, februari och mars – årets mörkaste och kallaste period. Nu börjar lyxträningen i vårsol och det känns dumt att sluta.

Det var nog allt. Tack påskharen och glad påsk till alla som orkade läsa ända hit!

2 thoughts on “Påskharen vill inte vara sämre än jultomten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...