Min magiska JAG VILL-lista

Vi är alla olika, men det finns två ord som låser samtliga system i min hjärna och kropp. Det är orden måste och borde. Sällan är min motivation så låg och mitt driv så odrivet som när någon annan eller jag själv säger åt mig att jag måste eller borde göra någonting. Vid användandet av orden måste och borde ökar risken att jag kommer att förhala uppgiften med 99.9 procent. Därför lurar jag dagligen mig själv med min magiska JAG VILL-lista.

Ordet vill antyder att motivationen och drivet kommer inifrån mig själv. Genom att lägga till ordet vill istället för exempelvis det traditionella att göra (som absolut inte funkar på mig) kan jag lättare visualisera och känna hur något jag gör (som jag egentligen inte alls känner för) faktiskt kommer att påverka mitt liv positivt. Detta använder jag på allt från jobbiga telefonsamtal (som oftast är en öppning till någonting som gör mitt liv bättre) till mindre angenäma arbetsuppgifter och min dagliga träning.

Jag vill:

  • ringa Petter Pettersson
  • sortera min kvitton
  • springa intervaller
  • dricka rödvin och äta choklad

Jag vill bocka av punkterna ovan för att:

  • när jag ringer det jobbiga samtalet till Petter Pettersson kan det leda till nya och roliga jobbuppdrag.
  • när jag sorterat färdigt mina kvitton upplever jag alltid en inre frid och får bättre fokus på annat som jag tycker om att göra.
  • när jag springer intervaller blir jag syresatt, piggare och känner mig ostoppbar.
  • motivationen till vin och choklad är jämnhög, men det är ju bra om jag genomför de andra punkterna först.

Tänk, jag går omkring hela dagarna och tror att jag gör precis som jag vill! 🙂

Vad vill du göra idag? Skriv upp och sätt igång att leva dina vill.

2 thoughts on “Min magiska JAG VILL-lista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...