Fira bland post-it och papperstulpaner

För det viktiga är att firandet blir av när det känns relevant. Inte att det är perfekt och extravagant. Det spelar heller ingen roll vad det är i glasen. Eller att det är papperstulpaner i vasen.

Ok, en ingress på rim. Den var ny, men det är ju ändå fredag. Kanske kan en unna sig rimstuga i ett blogginlägg som uppmanar till att fira ofta, mer och spontant. Det behöver inte vara kyld Champagne, hummer och serpentiner. Det behöver heller inte vara en traditionell AW eller tårta i fikarummet.

Något som jag däremot skulle vilja se mer av är det lilla och spontana firandet utan krusiduller då vi bara visar uppskattning för och tar hand om varandra.

”Nu går vi ut i solen, köper en glass och pratar om allt bra vi har gjort tillsammans den här veckan!”

”Jag bjuder på lunch idag för jag har sett hur du har kämpat och vad du har åstadkommit!”

”Idag fick jag jättefin feedback från en kund. Därför vill jag samla gruppen i en halvtimme och dela med mig av vad kunden berättade för mig om er.”

Det lilla som leder till det stora. Gesten som får någon att le med hela kroppen. Handlingen som får er att fortsätta kämpa tillsammans med en outtröttlig vilja och genuin glädje att göra det ännu bättre nästa gång.

Firarbeteende – ett beteende som har positiv effekt på individen, teamet och utvecklingen.

Om några timmar åker jag in till Göteborg och kramar om vännerna i Walk your value. Det är för mig att fira (arbets)livet en fredag i mars. Hörde ni det tjejer? Ni är bättre än hummer och Champagne!

Varför firar vi inte oftare? Vänta inte, skjut inte upp eller förhala för att ”det är mycket nu”. Det kommer alltid att vara ”mycket nu”. Överraska någon redan idag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...