Uppmuntra återhämtning och reflektion

Jag har aldrig befunnit mig i ett yrkessammanhang där man insett utvecklingskraften i återhämtning och reflektion. I samma stund vi uppnått våra mål eller slutfört vårt uppdrag ska vi helst vara på väg mot nästa. Tänk vad mycket kapacitet och kraft som går förlorad i den obefintliga pausen mellan det vi precis har lärt oss och nästa uppgift.

Vilka blir effekterna tror du? Jag tror att effekterna blir minskad effektivitet, sämre förmåga att hantera utmaningar, stressrelaterad ohälsa, relationsproblem, hämmad utveckling, minskad förbättringsförmåga, sämre slutresultat och en kund som inte får det värde du faktiskt är kapabel att skapa. Jag väljer att stanna där, men du får gärna fylla på listan.

Reflektera en stund kring skillnaden på att komma grundad i sig själv, väl förberedd och med ett optimistiskt sinnelag till ett möte och motsatsen till detta. Kanske tar du mötet från bilen med halvkass ljudkvalitet mellan två andra möten. Eller så kommer du oförberedd och tar saker på volley. Förmodligen löser du båda mötessituationerna galant, men till vilket pris? Du betalar med både din hälsa och med minskat värdeskapande för dig själv, din arbetsgivare och kund.

Kulturen på en arbetsplats sitter i människorna och de beteenden som uppmuntras. Börja redan idag att ta medvetna steg mot ett bättre arbetsliv och en bättre värld – Walk your value! Vad gör du idag för att uppmuntra återhämtning och reflektion?

2 thoughts on “Uppmuntra återhämtning och reflektion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...