Medvetna steg av mig… ”Till och med katten är second hand”

Jag är långt ifrån perfekt. Hinkar kaffe som inte är Fair trade. Väljer ganska ofta en blodig köttbit framför det vegetariska på menyn. Missbrukar hushållspapper för att det är bekvämt. Blir helt plötsligt lat och skjutsar barnen till skolan i bil trots att vi mår så bra av att gå eller cykla. Jag stannar där…

För jag gör faktiskt många medvetna och väldigt bra val också och jag tänker att vi ska uppmuntra det hos varandra istället för att uppmärksamma alla fel vi gör. Ett väldigt medvetet val för mig, som dessutom är extremt lustfyllt, är att inte köpa nya grejer eller kläder.

När jag och yngsta dottern svidar om för lördagsmiddag är vi dressade i kläder från Röda korset här i Hindås. Till och med katten är second hand. Honom har vi dock inte hittat på Röda korset utan hos en familj på Hisingen som blivit allergiska.

Jag går igång på second hand, arvegods, loppisfynd och sånt en hittar. Ja, vi har faktiskt hittat en kökssoffa en gång…

Vilka medvetna och lustfyllda steg mot en bättre värld tar du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...