Kalv på grönbete

Ur Svenska Akademiens ordlista (SAOL):
grön|­bete substantiv ~t ~n
– (vara) som en kalv på grön­bete full av upptäckar­glädje.

Finns det något som begränsar dig att nyfiket och med upptäckarglädje ge dig ut på grönbete?

Det som begränsar dig och din förmåga att skutta ut på ängen kan vara tidigare upplevelser och relationerna till andra människor. Saker andra har sagt om och till dig. Tystnaden och spekulationerna. Feedback och avsaknaden av densamma. Trauman och glädjeämnen. Ledarskap och avsaknaden av ledarskap. Drömmar som gått i kras. Drömmar du inte tror är möjliga. Drömmar du levt.

Tankarna du, som ett resultat av allt detta, tänker om dig själv…

Under veckan som gick kände jag mig halv fast jag borde vara en kalv. Som om jag var begränsad och tyngd fast jag borde känna mig fri och lätt i sinnet. Jag började att skriva. De yviga tankarna resulterade i en ny affärsplan direkt från hjärtat där alla mina superkrafter får utrymme igen. Jag har uppenbarligen saknat dem så himla mycket. Hepp. Så kan det gå. Jag gör det jag behöver göra och snart kommer jag att känna mig hel. To be continued…

Dagens tips: Gör en avstämning med dig själv. Vad begränsar dig? Varför begränsar det dig? Vad behöver du göra för att hela du ska kunna ge dig ut på grönbete?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...