Modig och Mänsklig

Många har frågat vad MM i mitt bolagsnamn, MM Commitment, står för. Så får ingen någonsin ett konkret svar och börjar gissa… Det kan alla fortsätta med, men just idag vill jag skriva om att vara Modig och Mänsklig – samtidigt. Hur dessa två ord på M i min värld är så tätt sammanflätade att de liksom är ett perfekt par.

Mod är att vara rädd, men göra det ändå. Att exponera sig för det som skrämmer skiten ur en och komma ut på andra sidan som en starkare och tryggare människa. När du är rädd är det jättebra att vara sårbar och mänsklig och berätta om dina rädslor. Människor runtomkring som vill dig väl kommer att hjälpa och stärka dig. De andra ska du inte dela dina rädslor med.

Kanske talar någon tillrätta de där tankarna som inte är sanna och enbart bor i ditt huvud. När du ärlig mot dig själv med vad du är rädd för och varför det begränsar dig är det sannolikt att den där huggkobran förvandlas till en oförarglig kopparödla.

Hur bra det än gick och hur coola jag och Milena än verkade (egen bedömning…) när vi höll Walk your values första webinar (bilden) så fanns det såklart stunder då huggkobran kröp fram bakom rollupen och väste ondskefullt ”Vilka fan tror ni att ni är!?”. Det är mänskligt.

Men vi gjorde det ändå. Det är modigt.

MM är här en win-win med effekten att vi vill göra det igen…och igen…och igen… Vi stärkte varandra, tog hjälp av dem som lyssnade på oss och kom ut på andra sidan med en euforisk känsla i våra kroppar.

Hur härligt?

Reflektera: När var du modig senast och när behöver du vara det igen för att ta dig precis dit du vill?

(Bara för att förtydliga MM i MM Commitment står alltså inte för Modig och Mänsklig. Eller gör det? 😉 )

4 thoughts on “Modig och Mänsklig

  1. Jag var modig när jag tackade ja till att vara med i radio för ett par veckor sen. Det var jätteläskigt. Nu blev jag tillfrågad att vara med i en pod och då kan man ju tänka sig att jag borde vara snäppet mindre rädd, men nej…. känns lika läskigt det här. Och ändå tackade jag ja. Hur crazy :O

    1. Gud så spännande! Lifegoal att bli tillfrågad att medverka i en pod och inte behöva starta en egen för att få höras 🙂 Jättecrazy att tacka ja och helt rätt!

  2. Jag är modig varje arbetspass! tar mig an alla de svårigheter som uppstår och ffa vågar jag fråga! Om någon tycker jag är korkad så skiter jag i det. Så himla skön känsla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...