Perfect is boring

Jag coachade människor inför en anbudspresentation. Det var en viktig partneringaffär för gänget. Nerverna satt på utsidan när vi övade för allra första gången. Någon fick panik och presenterade alla 17 mål i Agenda 2030. En annan glömde bort vad hen gjort på jobbet de senaste 25 åren. Vi höll på i tre timmar med något som på dagen D skulle ta max en timme. Då skrev jag upp ”Perfect is boring” på whiteboarden. Den meningen har hängt med mig sedan dess som en påminnelse om vad som är viktigt på riktigt – människorna och det mellanmänskliga.

Ja, de vann ju den där affären och fick skyhöga poäng för sin presentation. Deras egen förtjänst såklart, men med en hel del hjälp på traven. Vi bytte ut strävan efter perfektion mot glittrande ögon, äkthet och tillit. De fick det att hända. För om det händer mellan människor, i detta fall mellan entreprenör och beställare. Ni vet det där magiska som aldrig kan bändas ner i ett utvärderingsdokument – ja då har man i min mening lyckats.

Var jag vill komma med det här?

Det operfekta gör mig varm i kroppen
Jag kollar igenom Walk your values foton som vi tog helt själva i fredags och konstaterar att vi nog behöver anlita en professionell fotograf så småningom… Samtidigt gör det operfekta mig varm i hela kroppen. När vi delar ett asgarv och kärleksfullt kaos. Vår spontana glädje och hur vi agerar som ett team som har kul ihop. De foton där vi försöker för mycket scrollar jag snabbt förbi. Försöken till det perfekta blir faktiskt riktigt tråkiga även om vi, på en av bilderna, ser ut som tre kvinnliga superhjältar (sparar på den!).

Viktigt på riktigt – människorna och det mellanmänskliga. Det får nog bli temat även den dag då vi anlitar en professionell fotograf. För de här människorna vill jag jobba med så mycket som möjligt, precis som de är.

Vem vill du jobba med och varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...