Skriv ner och dela allt du önskar dig mer av

Jag vet inte hur du fungerar, men för mig blir det jag vill göra mer på riktigt när jag skriver ner och delar med mig av det till andra. För att bli riktigt kraftfull förstärker jag mitt vad jag vill med varför och hur. Delandet behöver givetvis inte ske i sociala medier utan blir också en förstärkning för mig när jag pratar med andra människor, exempelvis vänner, kollegor och familj. Ju mer jag delar vad som är viktigt för mig – desto mer hjälp kommer jag att få att leva på ett sätt som är sant för mig.

Det hände något med mig strax innan jul. Jag hamnade i ett tydligt självutvecklartillstånd, där upplevelsen var att jag behövde göra konkreta saker som i första hand skulle ha en positiv effekt på mig och i förlängningen på andra. Här väljer jag att dela med mig av tre punkter. Kanske kan de vara till inspiration för dig på din resa – var du än är, vem du än är och vad du än behöver göra för dig.

1 En egen och tydligare röst
Jag vill: Skapa ett utrymme för mig där jag kan uttrycka mig fritt med min egen röst och mitt eget språk.
Varför: Jag har mycket jag vill säga och mår bra när jag får dela med mig och ha en dialog med andra.
Hur: Göra en omstart av min blogg och bygga en webbsida för min verksamhet.
Uppföljning: Bloggen och webbsidan finns och är under utveckling.

2 Fysisk aktivitet
Jag vill: Förstärka känslan av att träning är något lustfyllt som gör mig bättre för mig själv och andra.
Varför: Träning stärker min hjärnkapacitet och mitt fysiska välmående. Tankarna blir klarare, jag blir mentalt starkare och ryggen blir rakare.
Hur: Jag ska byta om och bli svettig varje dag under 100 dagar. Dagsform och lite jävlaranamma får leda mig.
Uppföljning: Jag startade på julafton och är idag inne på dag 21 av 100. Motivationen har hittills varit på topp.

3 Psykologisk trygghet
Jag vill: Vara oftare och mer i stärkande sammanhang där jag kan vara helt mig själv tillsammans med andra.
Varför: När jag blickar tillbaka på mitt yrkesliv inser jag att psykologisk trygghet väldigt ofta har lyst med sin frånvaro. Jag inser också att ingen kommer att ge detta till mig. Jag behöver skapa förutsättningarna själv.
Hur: Utveckla de relationer jag redan trivs med och kroka arm med de människor jag möter som delar mina värderingar och som accepterar mig för den jag är. Vi kommer att vara bra för varandra och göra bra saker tillsammans.
Uppföljning: Har tydligt berättat för flera av dem som redan är viktiga för mig att de är just det och hittat nya stärkande relationer genom att påbörja en utbildning i Berikande självledarskap.

Vad behöver du för att utveckla dig själv? Varför behöver du det? Och framför allt – hur gör du?

6 thoughts on “Skriv ner och dela allt du önskar dig mer av

 1. Det här är så intressant. Jag är dålig på att formulera vad jag vill, och mina varför. Snurrar mest på i det som känns bekvämt. Jag har dock en liten önskan (än så länge bara i mitt huvud) och för att ta mig dit hade jag behövt våga mer och kasta mig ut. Måste bara hitta motivationen och modet till det…

  1. Det är en träningssak, precis som löpningen 😉 Ta dina drömmar i handen och närma dig dem steg för steg. Om du delar vad det gäller så kanske jag kan hjälpa dig på något sätt? <3

 2. Jag är ganska bra på att våga testa nytt och jag tror jag vågar för att jag inte är rädd för att fråga. Folk får tycka jag är korkad men hellre det än att göra fel.
  Nu har jag ju t ex flyttat till en helt ny plats, helt nytt jobb med helt nya rutiner, system och kollegor. Men det mesta löser sig! I princip allt utom barn går att ångra tänker jag. Hellre prova än att dö nyfiken. Finns längtan så finns också kraften.

   1. 😀
    Den är både fin och lite jobbig för om jag inte gör något, betyder det då att jag egentligen inte vill? Eller är jag bara feg och rädd för att döda min dröm? (För tänk om drömmen inte är vad jag trodde och hoppades…)

    1. Jag tänker att någonstans inom oss finns den där kompassen som leder oss framåt. Att inte göra behöver ju inte betyda att man varit feg eller dödat en dröm. En gjorde något annat! 😊🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...