Mitt vanligaste tips för min egen och andras kommunikation: sitt lugnt i båten

”Det måste ut!Arbetar du med kommunikation har du säkerligen både drabbats av ”Det måste ut”-panik och fått hantera den hos andra. Men om det inte är en nyhet eller information som direkt gäller människors liv och hälsa är detta väldigt sällan sant. Ingenting ”måste ut” precis just nu. Sitt lugnt i båten. Det är obråttom.

När ”Det måste ut”-paniken slår till är det sällan målgruppen vi vill kommunicera med som står i centrum för vårt budskap och agerande. Nej, nu är det andra drivkrafter som styr – oftast egot. I hetsen att få ut något snabbt tappar vi bort vårt varför och för vem. Resultatet blir givetvis en minskad eller till och med utebliven effekt. I värsta fall tappar vi målgruppens förtroende.

Vill du verkligen ösa ut information för ösandets (och förmodligen din egen) skull?

Vad skulle hända om du istället tar det ett varv till för att kunna kommunicera på ett sätt som får människor och tillika din målgrupp att tänka, känna och göra?

Testa detta:
Sov på saken, ta en promenad, ring en vän eller bolla med en kollega. Ta dig alltid tid att fundera kring vilka värden du vill skapa, för vem och hur. Uppfyller det du kommunicerar sitt syfte avseende värdeskapande för andra? Vilka effekter och vilket resultat vill du ha? Det vill säga; vad vill du faktiskt få tillbaka av din insats?

I tanken är jag är inte bättre själv
Precis just nu, i skrivandets heta stund, jobbar jag hårt med att inte skriva och publicera inlägget ”Därför är Loreen den enda förebild mitt företagande behöver”. Inser att tanken, som är så självklar i mig, behöver mogna för att den överhuvudtaget ska skapa värde för någon annan än Mia Hellström…

”And all I care about is you
You’re stuck on me like a tattoo
No, I don’t care about the pain
I’ll walk through fire and through rain
Just to get closer to you
You’re stuck on me like a tattoo”

Återkommer.

Gissa gärna varför Loreen är den enda förebild mitt företagande behöver… 🙂

2 thoughts on “Mitt vanligaste tips för min egen och andras kommunikation: sitt lugnt i båten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...