Ta dig själv i handen och utveckla dig mot ditt önskade läge

Under mina många år som anställd har det knappast strösslats kompetensutvecklande aktiviteter över mig. Jag väljer att se det som att jag i grunden är helt outstanding… Det är fortfarande ingen mer än jag som bryr sig om min kompetensutveckling, men nu har jag tid och resurser att ta mig själv i handen och utveckla mig mot mitt önskade läge. För varför skulle jag nöja mig med att vara outstanding när jag kan vara så mycket mer än så?

Trots att mitt bolag är nystartat, sökande och har knappa ekonomiska resurser ägnar jag flera timmar i veckan åt kompetensutveckling och reflektion. Jag kan inte försvara detta med något annat än att min yttersta drivkraft är att jag vill må bättre än jag någonsin gjort samt bli bättre för mig själv och dem jag samarbetar med. Eller försvara? Varför skulle jag försvara att jag vattnar min egen trädgård för att jag och min omgivning ska växa?

Det här är vad som i min mening gör att jag kan se mina kunder i ögonen och hävda att jag alltid gjort mitt bästa.

Ta dig själv i handen
Jag har ingen aning om vad du behöver för att utvecklas, så se punkterna nedan som inspiration för att ta dig själv i handen och utveckla dig mot ditt önskade läge. Vad drömmer du om? Vad vill du? Vad behöver du för att ta dig dit?

Kompetensutveckling och inspiration av god kvalitet behöver faktiskt inte innebära en pengaöverföring från ett konto till ett annat. Däremot tar kompetensutveckling tid och vad gäller tid har du lika mycket till förfogande som alla andra.

Jag investerar min tid i:

  • långa telefonsamtal med människor som stärker mig, gör mig gladare och utvecklar mig inom exempelvis partnering, kommunikation och livet. OBS! Det är ett ömsesidigt utbyte 🙂
  • poddar utifrån dagsform och behov. Jag gillar exempelvis Snacka snyggt med Elaine Eksvärd. Får ta min gedigna jobbpodlista i ett eget inlägg.
  • fysiska event med intressanta ämnen och perspektiv, till exempel detta event om hälsa och arbetsliv som arrangerades av Skandia.
  • gratisföreläsningar på webben, kan tipsa om bland annat Zevio.
  • dagliga promenader och träning för reflektion.

Jag investerar tid och pengar i:

  • en ledarskapsutbildning. Under 10 dagar denna vår släpper MM Commitment AB precis allt annat och hänger på hotell med sköna människor från olika organisationer och med olika titlar. Där och då spelar sånt ingen som helst roll, vilket jag tycker är strålande då jag aldrig bryr mig om titlar annars heller. Tänk bara vad extremt lite ordet chef, faktiskt berättar om en människa.
  • workations. När detta publiceras spenderar jag två dagar i en lägenhet i Alingsås tillsammans med människor jag vill jobba (mer) med. Snacka om härligt kreativt kaos! Utfallet av vår workation skriver jag mer om på måndag.
  • liveföreläsningar – är sjukt nöjd med bokningen av föreläsningen Lev livet levande med Christer Olsson.
  • lokala nätverk och forum. För några hundralappar per år får jag tillgång till inspirerande aktiviteter och människor i min närmsta omgivning.

Inspirera mig tillbaka! Vad gör du för att utveckla dig själv? Vad skulle du vilja göra mer av?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...