Walk your value: Kan en träningsstreak bidra till en bättre värld?

Vilken tur att jag har en blogg där tankarna och orden är helt fria. För idag är det dag 70 av 100 på min träningsstreak och jag känner ett stort behov av att stanna upp och reflektera. Vad har träningen gett mig? Vilka mervärden har skapats? Hur har jag orkat hålla i? Vad har detta med världsförbättring att göra? Varför känns det inte det minsta jobbigt att det är 30 dagar kvar?

Känslan är faktiskt att jag vill träna varje dag i resten av mitt liv. Om du läser mina reflektioner nedan kanske du förstår varför.

 • Jag har varit varit på ledarskapsutbildning och sprungit på schlätta i ottan tillsammans med två fantastiska män. ”Det här är den bästa dagen i mitt liv!” utbrast jag helt spontant strax innan 07.00 medan regnet och vinden piskade våra ansikten. Jag är inte helt säker på att de höll med, men morgonen efter dök de upp igen med orden ”Det här är för din skull!”. Två morgonjoggar med fantastiska män är fler morgonjoggar med fantastiska män än under hela mitt 2022.
 • Jag har tränat hinderbana utomhus i Lidköping tillsammans med Milena. Hindren var ett helt nytt inslag i livet som direkt bidrog till en gnutta personlig utveckling och nya höjder.
 • Jag har gått och lagt mig för kvällen för att strax därefter ta mig själv i kragen, gå upp, byta om och genomföra mitt pass. I måndags höll träningsstreaken verkligen på att avbrytas på riktigt, men det slutade med sex kilometer in på löparkontot strax efter 22. Erkänner att jag kände mig lätt manisk, men känslan efteråt – DEN! Jag klarar allt.
 • För att väga upp ovanstående nattlöpning har jag också genomfört ett gäng pass med start 04:55. Snacka om att ligga lite före alla andra när dagen väl börjar…
 • Minst en gång i veckan hänger och dinglar jag en stund i en stång. Det är ett nytt inslag i min bank av kreativa övningar och gör gott för hela kroppen. Målet är att helt obehindrat kunna svinga mig fram i graciös armgång.
 • Med tanke på min historik som prestationsinriktad marathonlöpare skulle det vara så lätt och bekvämt för mig att ta en löptur varje dag. Istället tränar jag minst tre pass styrka i veckan. Gärna fler eftersom kroppen älskar det och behöver det inför ålderdomens höst.
 • 67 av 70 pass har genomförts utomhus. En gång tränade jag på gym i Hudiksvall, en annan gång i Skövde och ett pass har jag genomfört på vardagsrumsgolvet. I övrigt har jag sugit i mig timtals med frisk luft – helt gratis!

Mitt ”vill” och ”varför”
“Jag vill: Förstärka känslan av att träning är något lustfyllt som gör mig bättre för mig själv och andra.
Varför: Träning stärker min hjärnkapacitet och mitt fysiska välmående. Tankarna blir klarare, jag blir mentalt starkare och ryggen rakare.”

Orden ovan är dem jag alltid återkommer till – de dagar det känns motigt, när det flyter på och när det känns blaha blaha… Genom att träna blir jag bättre för mig själv och andra. Det stärker min förmåga att göra gott här i världen. Med en stark hjärna och kropp blir jag handlingskraftig och kan förflytta berg istället för att sitta i sandlådan och kasta sand på de andra barnen.

Walk your value – medvetna steg mot en bättre värld. Allt hänger ihop och allt börjar hos dig själv.

Vilka steg tar du idag för att göra världen lite bättre?

2 thoughts on “Walk your value: Kan en träningsstreak bidra till en bättre värld?

 1. Att ta hand om sig själv är verkligen bästa och kanske endas sättet att göra världen lite bättre.
  Jag tränar också (minst) en gång/dag för att jag vill och behöver. Sen yogar och mediterar jag varje morgon en liten stund. Inbillar mig att det gör mig lugnare och snällare. 🙂

  1. Hurra för förståelse för vad en behöver för att bli bättre för sig själv och andra 🙂 Det är självledarskap på hög nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...