Vill du hänga med på nästa workation med Walk your value?

Vi förstår dig. För sällan har vi upplevt en liknande arbetsglädje, handlingskraft och beslutsamhet. På bara två dagar lyckades vi gå från en mängd idéer, genom kreativt kaos till ett konkret trycka-på-knappen-läge. Allt hände på ett café, i ett grupprum på biblioteket, över en lunchschnitzel med efterföljande kaffe på innergården, i en lägenhet på golfbanan och på grekisk restaurang. I Alingsås.

Tre kvinnor och tre bolag med en gemensam övertygelse att vi tillsammans med andra kan göra världen bättre. Efter två dagars intensivt arbete finns värdegrunden vi delar, modellen och verktygen på plats. Nu pågår arbetet att bygga webb, fila på logotyp och skriva texter så att vi kan gå live. Vi har redan börjat dela vår vision med andra, men innan den här veckan är slut har vi tryckt på knappen på riktigt.

Att ha kul och känna sig lycklig
Milena Andersson (Insightly), Anna Nilsson (4titude som bygger webb för sitt företag) och Mia Hellström (MM Commitment som inte fastnade på bild). En trio som tycker att det är viktigt att ha väldigt roligt på jobbet. Så vi fokuserade en hel del på one liners och spontana asgarv. Detta är definitivt en del av vår affärsidé – att ha kul och känna sig lycklig på arbetstid.

Vad är Walk your value?
Walk your value handlar om människor, kraften och förbättringspotentialen i att leva sina värderingar på riktigt. Vår modell och våra verktyg bidrar till hälsosamma individer och organisationer med innovation, lönsamhet och en bättre värld som följd.

Hösten 2022 bestämde jag mig att det var sista gången i livet jag kraschade på grund av etisk stress. Det är en stark personlig drivkraft som inspirerar mig att våga och vilja göra skillnad för människor, företag och världen. Bilden är från reflektionspausen vi tog under vår första intensiva dag tillsammans. Jag tog löparskorna ner till sjön och solnedgången.

Vad känner du när du läser det här? Vad skulle hända om du kommer med input och bidrar? Jag lyssnar gärna på dig och berättar mer om Walk your value. Ring eller maila.

8 thoughts on “Vill du hänga med på nästa workation med Walk your value?

 1. Alltså du! Jag brottas med etisk stress varje arbetspass och ibland även på ledig tid för jag har med mig jobbet hem… Egentligen vill jag göra något helt annat och egentligen vet jag vad men det betalar inte mina räkningar. 😀
  Samtidigt så gillat jag mitt jobb och vill inte helt släppa det men jag vill slippa denna etiska stress som jag vet så många av oss i samma roll verkligen lider av…
  Sjukvården är ju tyvärr på många sätt just sjuk. Vi måste förhålla oss till regler och lagar, samarbeta och inte köra ”ett eget race”. Det finns inte heller något facit eller några enkla svar för varje situation är unik.
  jag vacklar i hur jag ska göra och förhålla mig till allt. Trots alla år som sjuksköterska/Specialist så blir det inte enklare. Snarare tvärtom!
  Det hade varit fint att ha dig som föreläsare på någon utbildningsdag!

  1. Ingmarie, tack för din kommentar. Etisk stress, att gå emot sin egen värdegrund är dränerande, tar massor av energi från annat. I de artiklar och annat jag läst om etisk stress har jag fått förståelse för den stora problematiken inom just vården, men också skolväsendet och förskolan. Jag tror att ju mer erfarna vi blir och ju mer vi lär oss, desto tydligare framträder det som är ”sjukt” i varje situation. Att hela tiden behöva förhålla sig istället för att göra det som känns rätt i hjärna, hjärta och mage leder till stort stresspåslag och attackerar kroppen negativt på samma sätt som vilken annan negativ stress som helst. Det finns inte alltid förståelse för det, absolut inte heller i den privata sektorn där jag verkar. När jag drabbades första gången var det ett helt nytt begrepp för mig. Jag har gärna fortsatt dialog kring detta och skulle gärna föreläsa 🙂 Material för det är på gång tillsammans med kollegorna i Walk your value. Stor kram! Och skriv gärna av dig här hos mig närhelst du vill.

   1. Tack snälla! ja jag har ju också läst en hel del om detta. Inom just akutsjukvården är den etiska stressen extremt stor och det är högst troligt att det är därför personalomsättningen är så stor. Vilket i sin tur skapar ännu mer stress för de nya blir snart ”de som varit där längst” trots minimal erfarenhet. Helt galet!

    Jag brottas även med en fundering om jag är på rätt plats rent jobbmässigt. ”Problemet” är att alla är så galet snälla och klimatet väldigt positivt och tillåtande. Det är unikt och något som trots allt är superviktigt. hade det inte varit så hade jag gått direkt just för att själva jobbet är tungt mentalt för mig.
    Sen inser jag att jag mest har lyxproblem. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...