PUH! Dags för en paus!

”Ni som jobbar med värdegrund och sånt där, för er borde det ju vara enkelt.” Svaret är nej, det är absolut inte enkelt. Det ska inte vara enkelt. Inte ens för en aktör som heter Walk your value som består av endast två personer och som säger att vi vill bidra till en bättre värld och lämna positiva avtryck.

Men nu har vi två, jag och Milena alltså, trattat ner allt vi är, tycker är viktigt och vill till Passion, Utveckling och Hälsa – PUH.

”PUH! Dags för en paus!” brukar jag som verkligen gillar pauser säga med glimten i ögat. Och så kan jag göra en incheckning med mig själv och stämma av att jag lever som jag säger att jag ska göra. Gör jag inte det blir steget ganska kort till att fråga mig själv ”Vad behöver jag göra istället för att det ska kännas bra i magen?”

Passionen är glittret i ögonen och den genuina välvilja som lyser starkt när vi gör det vi älskar och kan vara oss själva fullt ut i våra åtaganden.

Utveckling handlar om att aldrig stå still. Gör vi något riktigt bra ska vi göra det ännu bättre nästa gång. Vi är nyfikna, frågar, lyssnar, reflekterar och lär oss – varje dag. Vi tar emot feedback som om den vore en säck med ädlaste guld.

Hälsan, vår egen och andras, är liksom grunden för att ha energi och kraft att bidra till en bättre värld. Det handlar om så mycket mer än att röra på kroppen och äta någorlunda vettigt. Jag skulle säga att goda och tillitsfulla relationer, inspirerande åtaganden, en sund arbetsbelastning och en känsla av frihet är precis lika viktiga.

Jag kan verkligen förstå att många upplever värdeord och värdegrundsarbete som ett floskelmarathon. Jag har själv varit där. Ytterst skeptisk till ”skiten som ändå inte betyder något”.

Fast vad händer i den verksamhet som låter det betyda något på riktigt? När värderingarna är något som ni faktiskt gör och som hjälper verksamheten att nå sina mål och visioner?

Med det sagt… PUH! Dags för en paus för att samla kraft och mod till världsförbättring! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...